Hlavní obsah

Letní počasí se neloučí, bude až 28 stupňů

Novinky, val
Praha

Závěr prvního zářijového týdne se ponese v duchu vysokých teplot a převážně jasné či polojasné oblohy. Rána budou sice chladnější, odpolední teploty se ale podle Dagmar Honsové z Meteopressu budou pohybovat kolem letní hranice 25 stupňů.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Čtvrteční den bude nejchladnějším z celého týdne, v odpoledních maximech naměříme na většině území 16 až 20 stupňů Celsia, pouze na jižní Moravě bude teplota ještě o dva stupně vyšší. Dopoledne se na Moravě a ve Slezsku místy vyskytnou dešťové přeháňky, ty by ale spolu s oblačností měly odpoledne ubývat.

Páteční ráno bude chladné, teploty klesnou na 9 až 5 stupňů. Odpoledne už ale na celém území vystoupají na 20 až 24 stupňů. Obloha bude jasná, maximálně polojasná. V ranních hodinách se mohou ojediněle vyskytnout mlhy.

Příjemnou vzpomínku na uplynulé meteorologické léto slibuje víkend. V sobotu bude jasno až polojasno s odpoledními teplotami 20 až 24 stupňů. Výjimkou bude oblast severních Čech, kde bude odpoledne oblačno a teploty klesnou až na 18 stupňů. Ranní teploty se budou pohybovat mezi 12 až 8 stupni Celsia.

Jasná obloha by měla být v neděli, kdy odpolední teploty vyšplhají až na 21 až 25 stupňů. Ráno se ještě mohou objevit mlhy nebo nízká oblačnost.

Vysoké teploty přijdou počátkem následujícího týdne. V pondělí a úterý bude jasno nebo polojasno. V maximech naměříme 24 až 28 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám