Hlavní obsah

Na Vysočině by v krajských volbách jasně vyhrála levice

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jasnou výhrou levice by skončily krajské volby na Vysočině. Vyplývá to z průzkumu agentur SC&C a STEM/MARK pro Českou televizi, který byl zveřejněn v pondělí. Podle něj by první byla ČSSD s 27,5 procenta hlasů a druzí komunisté s 19 procenty.

Foto: Jan Kočvara, Novinky

Volební model - Vysočina

Článek

Bodovala by i Strana práv občanů - zemanovci (SPOZ), jejíž čestný předseda a prezidentský kandidát Miloš Zeman má na Vysočině chalupu.

ČSSD s KSČM by dohromady měly většinu 46,5 procenta hlasů. ČSSD by tak mohla pokračovat v dosavadní menšinové vládě s podporou komunistů a obě partaje by měly nadpoloviční většinu v mandátech. Zůstává otázka, zda by vítězná soc. dem. vzala zemanovce případně do vládní koalice.

Třetí by skončila ODS, kterou by volilo 13 procent lidí, následovaná lidovci s deseti procenty, TOP 09 s osmi procenty. V krajském zastupitelstvu by byly i Strana práv občanů - zemanovci (šest procent) a hnutí Pro vysočinu (pět procent).

Reklama

Výběr článků

Načítám