Hlavní obsah

Drábek se Škromachem se přeli o sociální karty a konec Lessyho

Novinky, jas

Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek (TOP 09) a místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach diskutovali v Partii televize Prima o problematice zavádění sociálních karet i bleskové výměně policejního prezidenta.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr práce Jaromír Drábek (TOP 09) a místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach

Článek

Škromach kritizoval údajnou špatnou dostupnost i obtíže, které mohou zdravotně postižení mít při výběrech z bankomatů.

Drábek zavádění sKaret obhajoval a odmítl rovněž kritiku, s níž v pořadu vystoupil předseda Národní rady osob se zdravotním postižením ČR Václav Krása. Ten poukazoval například na údajně zpoplatněné vyplácení dávek skrze poštovní poukázky. To ministr výslovně odmítl a připomněl, že všechny základní funkce karty, která bude sloužit i jako průkaz pro zdravotně handicapované, budou zdarma.

Nad některými ze Škromachových výtek se ministr pozastavoval s otázkou, má-li na ně vůbec reagovat.

V úvodní části debaty diskutovali Drábek se Škromachem o konci policejního prezidenta Petra Lessyho. Toho ministr vnitra odvolal poté, co byl obviněn Generální inspekcí bezpečnostních sborů (GIBS).

Zatímco Škromach hovořil o "ohrožení demokracie" a účelovém využití ustanovení zákona, Drábek odkazoval na dikci zákona, která by měla platit pro všechny a politikům nepřísluší jeho naplňování posuzovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám