Hlavní obsah

Černochová kvůli vztahu s Červíčkem odešla z bezpečnostního výboru

Právo, ada, nig
Aktualizováno

Jmenování Martina Červíčka novým policejním prezidentem způsobilo, že jeho partnerka, poslankyně ODS Jana Černochová, se vzdala svého členství ve sněmovním výboru pro bezpečnost a také v podvýboru pro reformu policie, kterému šéfovala. Právu to potvrdil šéf klubu ODS Zbyněk Stanjura, kterému Černochová rezignaci na členství oznámila.

Foto: Petr Horník, Právo

Jana Černochová

Článek

Podle Stanjury poslankyně zůstane pouze ve výboru pro obranu.

„Jana Černochová se rozhodla sama dobrovolně opustit post členky bezpečnostního výboru a předsedkyně podvýboru pro reformu policie, aby předešla všem možným spekulacím, ve většině případů zbytečných,“ řekl Právu Stanjura. Dodal, že postoji své kolegyně rozumí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Náměstek policejního prezidenta Martin Červíček

Právě soužití Červíčka a Černochové připomněl ve středu bývalý ministr vnitra a šéf véčkařů Radek John s tím, že když se Červíček neúspěšně účastnil výběrového řízení na policejního prezidenta před devatenácti měsíci, považoval se jeho vztah z poslankyní ODS za střet zájmů.

Rozhodnutí Černochové ocenil poslanec Viktor Paggio (LIDEM). "Bleskové jmenování nového policejního prezidenta jsem měl pod otazníkem hlavně proto, že jsem u něj cítil konflikt zájmů," uvedl s odkazem na angažmá poslankyně ve Sněmovně. "Dnešním odstoupením z těchto funkcí poslankyně Černochová potvrdila svou vysokou úroveň politické kultury a velmi si ji za to vážím," dodal a zmírnil tak napětí, které se v koalici objevilo po jmenování Červíčka policejním prezidentem. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám