Hlavní obsah

Mám velkou šanci se do čela policie vrátit, řekl Lessy

Odvolaný policejní prezident Petr Lessy podle svých slov očekává, že se do funkce vrátí. Argumenty, jimiž Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) odůvodnila jeho obvinění, prý nejsou dostatečné.

Foto: Petr Horník, Právo

Policejní prezident Petr Lessy

Článek

"Byla to jediná možnost, jak se zbavit nepohodlného policejního prezidenta," řekl Lessy v České televizi. "Policejní prezident není neodvolatelný. Je tam jeden institut podezření z trestného činu. Ten byl použit v mém případě. Jinak mé funkční období je pětileté," dodal.

Na dotaz, zda věří ve svůj návrat do čela policie, Lessy odpověděl kladně: "Mám velké šance se do čela policie vrátit."

Šéf policie, který je nyní v pracovní neschopnosti, nechtěl upřesnit, na čem konkrétně GIBS obvinění staví. Vše hodlá konzultovat s právníkem a je připraven podat rozklad k ministrovi vnitra a bránit se právní cestou.

V tuto chvíli pouze uvedl, že důvody jeho obvinění prý nejsou nijak nové a vše se podle jeho slov již v minulosti objevilo v médiích.

Lessy loni v září v rozhovoru pro Právo nařkl svého někdejšího kolegu z jihomoravského krajského ředitelství a současného náměstka šéfa Zlínského kraje Vaňka z toho, že ho měl dlouhodobě krýt jeden z obviněných údajných členů tzv. Toflova gangu Rudolf Setvák, někdejší šéf brněnské pobočky policejní inspekce. Lessy potvrdil, že nynější obvinění souvisí právě s výroky na adresu Vaňka.

Vedením policie byl místo Lessyho pověřen jeho dosavadní náměstek Martin Červíček. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám