Hlavní obsah

Ředitel z ministerstva práce a sociálních věcí spáchal sebevraždu

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jiří Král (62), který na ministerstvu práce a sociálních vedl oddělení sociálně pojistných systémů, spáchal minulý týden sebevraždu. Tělo bylo nalezeno v jeho bytě, přivolaní policisté vyloučili cizí zavinění.

Foto: MPSV

Jiří Král

Článek

Na případ upozornil deník Blesk, podle kterého mohly být příčinou zdravotní obtíže, neboť byl Král v dlouhodobé pracovní neschopnosti.

Podle policejní mluvčí Jany Rösslerové policie skutečně ve čtvrtek nalezla v Praze 6 tělo 62letého muže. „Bylo nalezeno v jeho bytě, kde spáchal sebevraždu. Policie na místě vyloučila cizí zavinění,“ řekla Novinkám Rösslerová.

Zpráva zaskočila i ministra a Králova nadřízeného Jaromíra Drábka. „Je to pro všechny bolestivá a nenahraditelná ztráta,“ reagoval pro Blesk ministr.

Král působil jako vrchní ředitel Sekce sociálně pojistných systémů. Podle webu ministerstva měl na starosti řízení oddělení koordinace sociálního zabezpečení, odboru sociálního pojištění a odboru posudkové služby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám