Hlavní obsah

Levice by v Karlovarském kraji získala pohodlnou většinu

Sociální demokraté a komunisté by v krajských volbách v Karlovarském kraji získali nadpoloviční většinu hlasů. ČSSD by dostala 26,5 procenta, KSČM 23,5 procenta a třetí ODS 15 procent. Plyne to z průzkumu, který pro Českou televizi uspořádaly agentury SC&C a STEM/MARK.

Foto: Jan Kočvara, Novinky

Volební model pro Karlovarský kraj

Článek

Do zastupitelstva by se dostali rovněž zástupci TOP 09 a Starostů pro Karlovarský kraj (osm procent) a Koalice pro Karlovarský kraj, kterou tvoří lidovci, zelení a Hnutí O co jim jde?! (pět procent).

V televizní debatě lídrů šesti nejsilnějších uskupení v kraji v úterý večer vystoupí rovněž zástupce Hnutí nezávislých, kterému průzkum přiřkl 3,5 procenta hlasů. Kvórum pro vstup do zastupitelstva kraje je stejně jako u sněmovních voleb pět procent.

Na dalších místech se umístily VV, SPOZ a Česká pirátská strana se ziskem tří procent. Přes dvě procenta se přehoupla rovněž DSSS a Alternativa pro kraj.

V kraji kandidují i další strany a uskupení včetně NS-LEV 21, Strany svobodných občanů či Suverenity.

V nynějším zastupitelstvu má ČSSD 16 křesel, ODS devět, komunisté osm, Alternativa pět, Doktoři (za uzdravení společnosti) čtyři a Koalice pro Karlovarský kraj tři.

Reklama

Výběr článků

Načítám