Hlavní obsah

Mystifikátor Kohout žádá kraj o dotaci na kauci pro Ratha

Právo, har, ape

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Známý mystifikátor a organizátor loňských demonstrací na Šluknovsku Lukáš Kohout požádal Ústecký kraj o dotaci na čtrnáctimiliónovou kauci pro stíhaného poslance a někdejšího středočeského hejtmana Davida Ratha (dříve ČSSD). Kraj to označil za nesmysl a nechce to nijak komentovat.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Lukáš Kohout

Článek

„Žádám tímto o poskytnutí peněžní záruky z Fondu Ústeckého kraje na zaplacení peněžité záruky za obv. býv. hejtmana Davida Ratha, který byl hvězdou sociální demokracie. Věřím, že vlastní strana se za něj dokáže „rvát“ tak, jak to činil on,“ píše Kohout v žádosti, kterou zaslal i Právu.

V kolonce, v níž měl objasnit, jak by byl tímto Ústecký kraj prezentován, uvedl, že „z Fondu Ústeckého kraje konečně půjdou peníze na dobrou věc“. Svou žádost Kohout adresoval hejtmance Janě Vaňhové (ČSSD). Chce po ní, aby do 28. srpna kvůli tomu svolala mimořádné zasedání vedení kraje.

„Všichni víme, jak to na krajském úřadu Ústeckého kraje vypadá, že tam často zasahuje policie, a nikdo z těchto lidí stále není vedle Ratha (ve vazbě),“ sdělil Právu Kohout.

Mluvčí Ústeckého kraje Magdalena Hanáčková přijetí žádosti potvrdila, dala však jasně najevo, co si o ní úředníci myslí a jaký bude její osud.

„Na takovéto nesmyslné akce někoho tak nedůvěryhodného, jako je pan Kohout, nebudeme reagovat,“ řekla Právu Hanáčková.

Reklama

Výběr článků

Načítám