Hlavní obsah

Víkend přinese četné přeháňky a ochlazení

Novinky, jas

Nejbližší dny doprovodí více srážek i pozvolný pokles teplot. V pátek se bude přes naše území přesouvat další frontální systém, který bude zvolna postupovat k západu. Zatímco v pátek i v sobotu budou odpolední maxima ještě stoupat na části území i k tropickým hodnotám, v neděli již bude chladněji a teploty se budou pohybovat jen lehce nad hranicí 20 stupňů Celsia.

Předpověď počasí na víkendVideo: Novinky

 
Článek

Páteční počasí ovlivní podle Dagmar Honsové ze společnosti Meteopress přechod frontálního systému, který od západu přinese více oblačnosti s přeháňkami či bouřkami.  Ty může ojediněle doprovázet i silný vítr, přívalové srážky či krupobití.

Na východě území by mělo nejprve převládat polojasno a maximální teploty se na Moravě a ve Slezsku mohou vyšplhat ještě až k 34 stupňům. Ve východních Čechách mohou být odpolední teploty do 30 stupňů, zatímco na západě území to již bude pouze do 25 stupňů Celsia.

"Sobota nabídne více oblačnosti. Převažovat bude oblačno až zataženo s přeháňkami či občasným deštěm," uvedla Honsová, podle níž se zejména na Moravě a ve Slezsku budou vyskytovat i bouřky. Odpolední teploty se na východě dostanou až ke 30 stupňům, zatímco na zbytku území budou kolísat mezi 24 a 28 stupni.

Podobný charakter si počasí udrží i v neděli. Oblačno až zataženo budou však častěji doprovázet přeháňky či občasný déšť. Teploty se budou pohybovat mezi 20 a 24 stupni. Po oba víkendové bude v noci klesat rtuť na 19 až 15 stupňů Celsia.

Rovněž úvod příštího týdne slibuje více oblačnosti a přeháňky. Teploty ještě mírně poklesnou na 19 až 23 stupňů. V dalších dnech  by však měly teploty opět růst a závěr posledního prázdninového týdne by mohl nabídnout teploty do 28 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám