Hlavní obsah

Rath znovu vyhrožuje ČSSD: Lidé se dozví, jak to bylo s financováním kampaní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Poslanec a bývalý středočeský hejtman David Rath poslal vzkaz sociální demokracii a naznačil, že veřejnost se brzy dozví, jak byly financovány její předvolební kampaně. Rath zůstává ve vazbě pro podezření z manipulace s veřejnými zakázkami ve Středočeském kraji.

Foto: Milan Malíček, Právo

David Rath

Článek

Poslanec v rozhovoru pro MF Dnes uvedl, že lidé se již brzy dozví, jak to bylo s financováním kampaní sociálních demokratů, jejichž nákladnost vzbuzovala otázky, zda je strana mohla uspořádat za deklarované prostředky.

Rath se v rozhovoru odkázal i na Moravskoslezského hejtmana Jaroslava Palase (ČSSD), který se před časem pustil do stranického šéfa Bohuslava Sobotky a obvinil ho, že loni po svém zvolení předsedou ČSSD žádal hejtmany, aby pomáhali naplňovat stranickou kasu. Palas tím Sobotkovi připomínal, že i on může za Rathův případ. [celá zpráva]

"Myslím, že se to veřejnost brzy dozví. Konečně Jaroslav Palas už o tom hovořil," odpověděl poslanec na dotaz, zda bylo financování kampaní sociální demokracie čisté.

Rath spojitost peněz a volební kampaně ČSSD naznačoval již při projevu před Sněmovnou, která v červnu jednala o jeho vydání policii.  "Když se podíváte do těch materiálů, které máme k dispozici jako torzo spisu, to je několik tisíc stran různých rádoby odposlechů a dalších věcí, všechno neúplné, nekompletní, vykuchané, tak i v tomto nekompletním torzu spisu naopak najdete spoustu vět a slov o tom, že peníze jsou na volby, financování voleb," uvedl tehdy. [celá zpráva]

V podobném duchu hovořil tento týden i Rathův otec Ratmír. [celá zpráva]

ČSSD se od Rathova případu distancuje

Podle předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky nemá Rathova kauza nic společného s financováním jeho strany. Náznaky, že toky peněz v sociální demokracii nebyly čisté, označil za lživé. „Má přirozeně právo se bránit jakýmkoliv způsobem, včetně lží a polopravd, to se dá pochopit,“ poznamenal Sobotka k Rathovým slovům.

Reklama

Výběr článků

Načítám