Hlavní obsah

Státní zástupce chce Ratha dál ve vazbě, proti kauci podal stížnost

Aktualizováno

Státní zástupce podal stížnost proti rozhodnutí o kauci pro Davida Ratha, které vydal okresní soud pro Prahu-východ. Uvedla to Česká televize. Zástupce tvrdí, že důvody vazby pokračují a kauce neměla být stanovena. Bude tak rozhodovat středočeský krajský soud a Rath do té doby zůstane ve vazbě.

Foto: Petr Horník, Právo

David Rath

Článek

"Nesouhlasíme s tím, aby byla stanovena jakákoliv kauce, a požadujeme, aby zůstal obviněný Rath ve vazbě, proto jsme podali stížnost," řekl Právu dozorující státní zástupce Petr Jirát.

Rathovi advokáti podání stížnosti taktéž zvažují. Vadí jim výše stanovené kauce, ovšem proti tomu hovoří riziko, že by odvolací soud mohl kauci úplně zamítnout a nechat poslance ve vazbě, případně ji ještě zvýšit.

Lhůta na podání stížnosti vyprší o půlnoci.

Zástupci Davida Ratha mají podle svých sdělení připravenu i radikální variantu, o níž původně chtěli informovat ve čtvrtek odpoledne. Po sdělení, že žalobce podal stížnost, byla tisková konference přesunuta na pátek.

Peníze na kauci se jim zatím sehnat nepodařilo. I kdyby se tak stalo, kvůli podání stížnosti by kauce do dalšího rozhodnutí soudu nebyla nic platná.

Reklama

Související témata:

Související články

Ručitelům za Ratha se kauci platit nechce

Za Davida Ratha se zaručilo několik desítek lidí, všichni žádali jeho propuštění z vazby. Mezi nimi byli i někteří poslanci. Soud v pondělí stanovil kauci ve...

Výběr článků

Načítám