Hlavní obsah

Dvůr Králové nad Labem čelí exekucím kvůli sporu o čistírnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvůr Králové nad Labem

Soud nařídil tři exekuce na Dvůr Králové nad Labem na Trutnovsku. Žalobu na město podal bývalý provozovatel čistírny odpadních vod, který s městem vede dlouhodobý spor o cenu za čistění odpadních vod. O uvalení exekucí ve středu informovala Česká televize (ČT).

Foto: Novinky

ilustrační foto

Článek

Podle ČT se společnost WWTP DKNL domáhá doplatků záloh na čištění v celkové výši pět miliónů korun. Radnice však tvrdí, že firma na peníze nemá nárok, protože čistírnu již neprovozuje a podalo návrh na odklad exekuce. Katastr nemovitostí podle ČT exekuci zatím nezapsal a majetek města neblokuje, v usnesení soudu je však uvedeno, že město od obdržení zásilky nesmí s majetkem nakládat.

Firma WWTP DKNL kvůli sporu o ceny s dvorskou radnicí na začátku února nechala 56 hodin téct do řeky splašky z šestnáctitisícového města. Ředitele společnosti WWTP DNKL Aleše Morávka se nepodařilo kontaktovat, jeho kolegyně řekla, že má dovolenou. Od dubna je novým provozovatelem čističky, kterou vlastní společnost Evorado Import, společnost LITAVE.

Firma WWTP DKNL tvrdila, že měsíční náklady na čistění odpadních vod činí bez zisku asi 3,5 miliónu korun, od města firma dostává 1,67 miliónu korun měsíčně. Firmě tak údajně vznikl za poslední roky deficit přes 100 miliónů korun, město však více platit nehodlá a hájí se tím, že nezná kalkulaci ceny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám