Hlavní obsah

Je to na vaši odpovědnost, vzkázal primátor TOP 09 kvůli změnám v dopravním podniku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS) vnímá pondělní rozhodnutí zastupitelů TOP 09 jako převzetí odpovědnosti za další dění v dopravním podniku (DPP). Klub avizoval, že podporuje vypsání výběrového řízení na nového ředitele podniku. Dosavadní ředitel, Svobodou podporovaný Vladimír Lich, byl minulý týden odvolán.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Primátor Bohuslav Svoboda

Článek

"Veškerou zodpovědnost za další vývoj v dopravním podniku dáváme do rukou svého koaličního partnera ... v tuto chvíli nenese ODS žádnou zodpovědnost za to, jakým způsobem bude kauza dořešena," reagoval v úterý na usnesení klubu primátor. Oblast dopravy podle něj zůstává v kompetenci ODS.

Situace kolem dopravního podniku eskalovala minulý týden, kdy byl odvolán generální ředitel Vladimír Lich. Dozorčí rada mu vyčítala mimo jiné pochybení týkající se vypisování veřejných zakázek či špatnou komunikaci s dozorčí radou. Lich se proti výtkám ohradil. Krátce před rozhodnutím rady Lich inicioval podání trestního oznámení na několik lidí kvůli nevýhodným smlouvám dopravního podniku.

Klub pražských zastupitelů za TOP 09 se v pondělí po několikahodinovém jednání usnesl, že podporuje vypsání výběrového řízení na nového ředitele podniku. "(TOP 09) vyzývá proto ODS, aby v rámci své gesce bezodkladně řešila naléhavou situaci v pražském dopravním podniku. (...) Není-li koaliční partner schopen se tohoto úkolu zhostit, je TOP 09 připravena převzít za resort dopravy plnou odpovědnost," usnesli se zastupitelé. [celá zpráva]

V návaznosti na dění po Lichově odvolání v pondělí rezignovali tři členové dozorčí rady dopravního podniku za ODS. V orgánu ale i nadále zůstal poslanec David Vodrážka (ODS), který Lichovo sesazení navrhl. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám