Hlavní obsah

Náměstek olomouckého primátora Vlach je obžalován za tragickou nehodu

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Kauza náměstka olomouckého primátora Ivo Vlacha (TOP 09), jenž v květnu v Olomouci srazil vozem ženu (51), která později zemřela, míří k soudu. Státní zástupce již podal na Vlacha obžalobu. Hrozí mu až šest let za mřížemi.

Foto: Magistrát města Olomouce

Náměstek olomouckého primátora Ivo Vlach.

Článek

„Byla na něj podána obžaloba pro usmrcení z nedbalosti. Věc je již u soudu. Hlavní líčení by mohlo být nařízeno zhruba do měsíce,“ řekl Právu v úterý státní zástupce Jaroslav Rašendorfer.

Vlach, který je prvním náměstkem primátora, ženu srazil služebním vozidlem Škoda Superb na přechodu pro chodce, když jel na společenskou akci jako zástupce magistrátu. Žena zemřela o den později v olomoucké fakultní nemocnici.

Svou vinu náměstek přiznal. „Je mi velmi líto toho, co se stalo, tragického následku a samozřejmě i pozůstalých. Snažím se to řešit,“ řekl Právu už dříve Vlach s tím, že z hlediska politické odpovědnosti případ uzavře na zářijovém zastupitelstvu. Po nehodě však již odstoupil z kandidátky pro podzimní krajské volby.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám