Hlavní obsah

Česko zasáhnou prudké bouřky, varují meteorologové

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Meteorologové varují, že od úterního dopoledne až do středečního večera hrozí na celém území České republiky silné bouřky. Pro východ území platí i pro středu výstraha před vysokými teplotami.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) doplnil, že bouřky mohou být ojediněle doprovázeny přívalovými srážkami, krupobitím i silným větrem. Bouřky by se měly objevovat zejména během noci na středu.

Nejvíce bouřek udeří ve středu Video: Novinky

Meteorologové upozornili, že v úterý na většině území budou odpolední maximální teploty šplhat na 29 až 33 stupňů Celsia. Ve středu by se měly podobně vysoké teploty vyskytovat již pouze v Jihomoravském, Zlínském, Olomouckém a Moravskoslezském kraji.

Pondělí bylo extrémně teplé. Na mnoha stanicích padaly teplotní rekordy, a v Dobřichovicích na Praze-západ bylo dokonce překonáno dosavadní maximum pro naše území. Teplota se tam v pondělí po 16. hodině vyšplhala na 40,4 stupně Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám