Hlavní obsah

Držte mi palce, jestli jste slušní lidé, vzkázal Rathův otec od soudu se synem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pondělního líčení s obviněným poslancem Davidem Rathem se zúčastnil i jeho otec Ratmír. Jak uvedl, případ jeho syna jej velmi trápí a doufá, že dopadne dobře.

Otec Davida Ratha: Držte mi palce!Video: Novinky

 
Článek

„Náš život to bohužel velmi hluboce ovlivnilo, i ten můj život, jsem optimista, doufám, že se nakonec vše v dobré obrátí,“ odvětil Ratmír Rath na dotaz reportérky.

Pokud by soud rozhodl, že David Rath z vazby propuštěn nebude, popřípadě o dalších přitěžujících okolnostech, Rath starší je připraven nést následky.

„Jsem připraven na všechny eventuality, ale tato nebude přicházet moc v úvahu. To ale záleží na rozhodnutí soudu, proto se to koná. Že bych se hroutil, tak se nezhroutím, zažili jsme samozřejmě horší situace. Tohle je jedna z nejhorších, když vám vaše zamilované dítě, a to jich moc nemám, mám jen dva (syny), když se vám tohleto stane,“ prohlásil Rath, který spolu se synovou přítelkyní Renatou Horkou, s níž má bývalý hejtman dítě, nabídli kauci půl miliónu korun.

Právník Davida RathaVideo: Novinky

Ratmír Rath věří, že soud pro jeho syna dopadne dobře, což by ovlivnilo i jeho samého: „Držte mi palce, jestli jste slušní lidi, poněvadž já sám se pokládám za slušného člověka. Uvidíme dál, jak rozhodne soud.“

Černý: Nátlak na poslance je nepřípustný

Před novináře vystoupil i právník Davida Ratha Adam Černý. Ten v líčení spatřuje řadu nedostatků. „Je to nátlak na poslance, který je nepřípustný, aby se vzdal mandátu, že potom bude propuštěn z vazby, neboť odpadne ten důvod předstižné vazby. To si myslíme, že je nejzásadnější argument,“ uvedl Černý.

„Dále je v tom odůvodnění argumentováno tajným obviněním, které neznáme a neměli jsme možnost se s ním seznámit. Je tam argumentováno tajným výslechem, který jsme také neměli možnost vidět, zúčastnit se ho,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám