Hlavní obsah

Hazard v Česku budou moci provozovat cizinci, rozhodla vláda

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Kabinet na svém středečním jednání schválil návrh zákona o provozování sázkových her. Nově tak budou moci v Česku provozovat hazard společnosti se zahraniční majetkovou účastí, ovšem pod podmínkou, že budou sídlit v České republice. Informovali o tom premiér Petr Nečas (ODS) a ministr financí Miroslav Kalousek (TOP09).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Kalousek ve čtvrtek předloží návrh, který vláda ve středu schválila, Evropské komisi k notifikačnímu řízení, které potrvá tři až čtyři měsíce. Teprve potom se zákon dostane ke schválení poslancům a senátorům.

Zákon nově umožní zahraniční majetkovou účast u všech sázkových her, v současnosti je možná pouze v kasinech. Zároveň ale tyto společnosti budou muset mít sídlo v České republice. V případě provozovatelů internetových sázek bude nutná registrace ve stálých prostorách provozovatele.

Sázky se budou nově dělit na povolované, o jejichž oprávnění má rozhodovat generální finanční ředitelství, a ohlašované. Bude platit také dvojí režim povolovacího řízení: v první části půjde o samotné získání povolení pro provoz sázek, ve druhé o získání povolení pro provoz sázek na určitém místě. Obce tak budou moci mluvit do toho, kde chtějí či nechtějí mít hernu umístěnou.

Ohlašovací povinnost se bude týkat tombol, kde úhrnná výše výher přesáhne 100 tisíc korun, a spotřebitelských sázkových her, kde částka přesáhne dva milióny korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám