Hlavní obsah

Stavba D8 může pokračovat, ekologové s odvoláním opět neuspěli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Stavba dálnice D8 se může opět rozběhnout. Krajský úřad opětovně zamítl odvolání Společnosti ochránců životního prostředí. O rozhodnutí ve středu informoval mluvčí úřadu Zdeněk Rytíř.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Stavba D8

Článek

Úřad v této věci rozhodoval už podruhé - poprvé na konci dubna, načež se dálnice mohla 2,5 měsíce stavět, pak ale ekologové uspěli s žalobou u soudu, povolení ztratilo platnost a stavba musela být v rychlosti zakonzervována. Nejnovější rozhodnutí nabude právní moci za 15 dnů.

„Chtěla bych vyzdvihnout velmi rychlou a profesionální reakci zaměstnanců Krajského úřadu Ústeckého kraje na nedávný rozsudek krajského soudu. Práce na dostavbě dálnice se mohou po krátké přestávce opět obnovit. Přesto se chystám oslovit Společnost ochránců životního prostředí a vyzvat je k ukončení bojkotu této stavby. Nicméně jsem přesvědčená, že poslední slovo ekologických aktivistů k dálnici D8 již zaznělo,“ uvedla hejtmanka Ústeckého kraje Jana Vaňhová (ČSSD).

Úsek přes České středohoří je poslední, který zbývá na dálnici z Prahy dál do Německa postavit. Na dostavbu čeká asi 12,7 kilometru, z toho na necelých osmi se pracovalo už od roku 2007. Posledních asi pět kilometrů bylo do letošního jara netknutých.

Každý den zdržení oddalovalo termín zprovoznění dálnice, které je plánováno na přelom let 2014 a 2015.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám