Hlavní obsah

Údajné štěpení TOP 09 a Starostů přirovnal Schwarzenberg k objevení lochnesky

– Praha
Novinky, val

Zástupci TOP 09 a hnutí Starostové a nezávislí v úterý opakovaně ujistili, že nedochází k jejich štěpení, jak o tom před týdnem informovala Mladá fronta dnes. Zároveň upřesnili, že o dalším osudu jejich spolupráce, která má podle smlouvy vypršet koncem roku, se bude jednat po podzimních volbách.

Foto: Petr Horník, Právo

Zástupci TOP 09 a Starostů v květnu představili kandidáty i nové logo pro podzimní kampaň.

Článek

„Je to ještě větší nesmysl než zaručená zpráva o objevení příšery v jezeře Loch Ness,“ komentoval z dovolené údajné štěpení šéf strany TOP 09 Karel Schwarzenberg.

Ministr financí a první místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek se pak na tiskové konferenci po jednání předsednictev obou subjektů ohradil proti „virtuální realitě, kterou vytvářejí některá média“. Poukázal na nedávný článek MfD o údajném štěpení uvnitř TOP 09 a Starostů. „Když už se neštěpíme uvnitř, snaží se nás štěpit zvenku,“ řekl Kalousek.

Šéf hnutí Starostové a nezávislí a předseda poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové Petr Gazdík zdůraznil, že oba subjekty tvoří jeden z nejjednotnějších klubů ve Sněmovně. Za Starosty a nezávislé ujistil, že dochází k dodržování smlouvy s TOP 09. „Žádné problémy se nám nekupí, jak psala Mladá fronta,“ řekl.

„Situaci vyhodnotíme po krajských volbách,“ dodal Gazdík s tím, že jednání o případném prodloužení či neprodloužení smlouvy není žádnou šokující informaci, jak se to snažila interpretovat některá média. „To, že smlouva končí na konci roku 2012, je tři roky známý fakt,“ řekl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám