Hlavní obsah

Svobodní představili kandidáty do voleb. Jakl jako kandidát na prezidenta nedorazil

Novinky, tin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Strana svobodných občanů (SSO) ve středu představila osm kandidátů do senátních voleb. Místopředseda SSO Radim Smetka na tiskové konferenci připomněl, že Svobodní budou také kandidovat do všech krajských zastupitelstev.

Foto: Petr Horník, Právo

Kandidáti Svobodných Petr Lichtenberg, Milan Vodička a Jiří Payne

Článek

Na konferenci se měl představit i prezidentský kandidát Ladislav Jakl, tajemník současného prezidenta Václava Klause. Jakl však kvůli pracovnímu vytížení na Hradě nepřišel. Smetka ovšem upřesnil, že jeho kampaň před prezidentskými volbami by mohla stát 1,5 miliónu korun.

Do Senátu za svobodné kandiduje také jiný spolupracovník prezidenta Klause Jiří Payne. Ten na tiskové konferenci představil téma své kampaně, které nazval „přívětivý stát“. Zdůraznil, že je pro přijetí lidových referend po vzoru Švýcarska.

Kandidát pro Prahu 12, místopředseda Miroslav Bednář, zopakoval, že je potřeba vystoupit z EU.

Foto: Petr Horník, Právo

Jan Nádvorník rozdával na tiskové konferenci žárovky.

Kandidát do Senátu Za Prahu 4 Jan Nádvorník (dříve ODS) pojal kampaň netradičně - na konferenci rozdával žárovky. „Toto je zakázaná žárovka, ale svobodná a dobrá,“ stojí na přebalu žárovek spolu s jeho fotografií a heslem Posvítíme si na EU.

Reklama

Výběr článků

Načítám