Hlavní obsah

V mládí jsem zažil období, kdy jsem obracel každý groš, řekl Schwarzenberg

Právo, tin

Předseda vládní TOP 09 Karel Schwarzenberg se v rozhovoru pro Právo ohradil proti slovům advokátky Kláry Samkové, která ho nařkla, že jako prezidentský kandidát nemůže oslovit část voličů, protože nezná život obyčejných lidí. Schwarzenberg řekl, že v mládí měl období, kdy musel obracet každý groš.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr zahraničí a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg

Článek

Advokátka Klára Samková o vás v rozhovoru pro úterní Právo řekla, že jako kandidát na Hrad neoslovíte určité typy lidí, protože jste se nikdy nekoukal na to, jestli stojí margarín o korunu víc. Prý se umíte pohybovat na diplomatických recepcích, ale už ne v cikánských ghettech.

Je to trochu chabý důvod, jak se o někoho otřít v prezidentské kampani. V mládí jsem zažil fázi svého života, kdy jsem také počítal každý groš. Nebudu se ukazovat v ghettech, aniž bych tam byl pozván. Nejsem z těch, kteří se rádi fotí, jak lezou cizím lidem do baráku.

Spekuluje se o tom, že by vás mohl předčasně končící velvyslanec v Moskvě Petr Kolář nahradit v Černínském paláci a vy se pak budete moci věnovat pouze prezidentské kampani.

Pana Koláře si vážím jako skvělého diplomata. Ale opravdu nebudu spekulovat o tom, kdo bude či nebude příštím ministrem zahraničí.

Hodláte tedy zůstat ministrem až do lednové volby?

Jistě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám