Hlavní obsah

Policie v Rathově kauze obvinila další dva lidi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie obvinila v kauze poslance a bývalého středočeského hejtmana Davida Ratha další dva lidi. Jedná se o manažery zdravotnických firem, které spolupracovaly na zakázkách pro středočeské nemocnice. Upozornil na to server Lidovky.cz.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dalšími obviněnými by měli být šéf společnosti Hospimed Jindřich Řehák a manažer společnosti B Braun Jan Hájek. Podle policie se měli dopustit nepoctivého jednání při sjednávání veřejné zakázky.

V kauze tak již figuruje celkem 11 obviněných. Vedle Ratha jde o šéfku kladenské nemocnice Kateřinu Pancovou, bývalého poslance Petra Kotta a manažery firem, kteří se podíleli na zakázkách středočeského kraje. Mimo jiné jde o opravu buštěhradského zámku či dodávky zdravotnické techniky do krajských nemocnic.

V pátek policie zajistila Rathovi nemovitosti. Podle jeho advokátů to policie udělala proto, aby znemožnila poslanci složit peníze na kauci.

Kriminalisté Ratha v polovině května obvinili z přijetí sedmimiliónového úplatku za zmanipulování zakázky na opravu buštěhradského zámku. Před necelými třemi týdny pak policie doručila Sněmovně žádost na Rathovo vydání kvůli dalším údajným úplatkům.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám