Hlavní obsah

Nový semafor na magistrále už reguluje provoz. Legerova přišla o kolony

– Praha
Novinky, jas

Za Nuselským mostem začal o víkendu fungovat nový semafor, který reguluje hustotu dopravy na pražské magistrále. Ve směru do centra na křížení s ulicí Boženy Němcové bude fungovat měsíc ve zkušebním provozu a zatím není rozhodnuto, zda v místě zůstane.

BEZ KOMENTÁŘE: Nový semafor v Legerově uliciVideo: Novinky

 
Článek

Semafor má podle magistrátu zklidnit provoz na magistrále. Původně měly být na páteřní komunikaci instalovány dokonce dva semafory. Druhý měl být na úrovni křížení s Michelskou ulicí. Tam se však momentálně opravuje vozovka a zkušební provoz by nebyl efektivní. Celkem město vytipovalo celkem šest míst, kde by se mohly semafory v budoucnu objevit.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Praha chce dlouhodobě magistrálu zklidnit a snížit počet vozidel, která po ní denně projedou. Nyní se jedná o 100 000 vozidel denně a k zásadnímu poklesu nedojde, dokud nebude zprovozněn tunelový komplex Blanka.

Magistrála jako bulvár

"Chceme, aby se z dálnice stal bulvár," nastínil představy města náměstek primátora Josef Nosek (ODS). Nynější opatření nicméně pomůže především obyvatelům Legerovy ulice, kterým by kolony neměly postávat pod okny.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Pracovník společnosti Eltodo při instalaci semaforu

Ne všichni jsou ze semaforu nadšeni. Praha 4, na jejíž území se kolony z Legerovy ulice posunou, označuje budování dalších semaforů na magistrále za "nekoncepční opatření" a apeluje na potřebu dostavby Pražského okruhu.

Skutečností je, že namísto blikání, které předváděl minulý týden, začal v neděli semafor fungovat v rámci prázdninového provozu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám