Hlavní obsah

Srážky se přesouvají na východ, připomenou se i bouřky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frontální systém, který se přes území České republiky posouvá zvolna k severovýchodu, přinesl v noci na pátek srážky a ojediněle i bouřky. Oblačnost se srážkami se přesune na Moravu a do Slezska, pro něž platí až do pátečního odpoledne výstraha před silnými bouřkami.

Přechod fronty přes ČRVideo: ČHMÚ

 
Článek

V průběhu noci zaznamenali meteorologové nejvyšší srážky ve středočeském Ondřejově, kde napršelo 64 milimetrů. V Černé v Pošumaví napršelo 58 milimetrů a v Husinci 43 milimetrů.

Bouřky se v pátek ráno vyskytovaly zejména na východě Čech, postupně se objevily rovněž na Českomoravské vrchovině. "V bouřkách zejména na východě území se ojediněle vyskytnou přívalové srážky, kroupy a nárazový vítr," připomněl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Na většině území tak bude převládat oblačno s deštěm a přeháňkami. Na východě může být zpočátku dne ještě méně oblačnosti. Teploty se nicméně i nadále budou pohybovat mezi 24 a 28 stupni, na jihu Moravy se mohou dostat i ke 30 stupňům.

Reklama

Výběr článků

Načítám