Hlavní obsah

Kvůli problémovému registru vozidel končí další úředník

Právo, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Na ministerstvu dopravy podle informací Práva skončila kvůli problémům s registrem vozidel vedoucí oddělení správy registru vozidel Eva Zlámalová. Vzápětí to potvrdilo i ministerstvo dopravy.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Náměstek ministra dopravy Ivo Toman osobně kontroloval situaci kolem registrů na přepážkách po celé ČR.

Článek

Provinění Zlámalové podle ministerského náměstka Iva Tomana tkví v tom, že její odbor při problémech s registrem špatně komunikoval.

„Ze strany tohoto odboru bylo podceněno školení odpovědných pracovníků na přepážkách v jednotlivých obcích a zároveň jsme nebyli spokojeni s přístupem odboru a řešením problémů v průběhu krizových momentů při spuštění nového registru vozidel,“ uvedl v tiskové zprávě Toman.

Sám si prý ověřoval situaci, jak funguje registr, na mnoha přepážkách po celé ČR.

Hlavy padaly už minulý týden

„Zároveň bych chtěl touto cestou ještě jednou poděkovat všem pracovníkům na přepážkách za jejich snahu a obětavost vyhovět občanům a překonat prvotní problémy registru, vážíme si toho,“ dodal náměstek.

Problémy kolem registru se staly popravčím špalkem pro ministra dopravy Pavla Dobeše (LIDEM). Premiér prohlásil, že pokud budou problémy s registrem pokračovat, odvolá jej. Zastání by v takovém případě nenašel ani u své stranické kolegyně a vicepremiérky Karolíny Peake.

Zatím se stal registr osudným jen pro úředníky. Ministr už dříve vyhodil ředitele úseku silniční dopravy Karla Pešku, náměstci zase měli přijít o osobní ohodnocení. Registr stále nefunguje bezproblémově.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám