Hlavní obsah

Hackeři napadli z Drábkova ministerstva náš server, tvrdí odboráři

Novinky, val
Praha

Odboráři z Českomoravské konfederace odborových svazů (ČMKOS) přišli se závažným tvrzením. Ve středu dopoledne prý hackeři útočili na jejich portál, který členům ČMKOS poskytuje nejrůznější benefity a slevy. Navíc tvrdí, že útoky vycházely z IP adresy ministerstva práce a sociálních věcí. Resort ale tuto informaci nepotvrdil.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Hackeři dnes (1. 8. 2012) zaútočili z IP adresy Ministerstva práce a sociálních věcí ČR na benefitní portál Českomoravské konfederace odborových svazů – Odbory Plus,“ informovala mluvčí ČMKOS Jana Kašparová s tím, že útoků přišlo v řádu sekund několik tisíc.

Portál byl zhruba čtvrt hodiny nedostupný, ale jeho technická podpora útoky zablokovala a nyní je zase funkční.

„Společnost chytryhonza.cz, která zajišťuje technickou podporu programu Odbory Plus, informovala, že dle dostupných informací se prokazatelně jednalo o aktivitu z IP adresy MPSV. Vzhledem k charakteru útoku není pravděpodobné, že se jednalo o náhodný jev,“ dodala Kašparová. Společnost, která zajišťuje technickou podporu, prý v případě opakování podá vůči pachateli trestní oznámení.

Ministerstvo práce a sociálních věcí tuto informaci Novinkám nepotvrdilo. Podle mluvčí Viktorie Plívové se zatím jedná o vzkaz přes média, který resort neřeší. Od odborářů nedostali žádnou zprávu s danou IP adresou údajného pachatele a žádostí o ověření. Pakliže taková žádost dorazí, resort ji prověří a vyvodí důsledky.

Výběr článků

Načítám