Hlavní obsah

Napadli mě aktivisté tábořící pod Vyšehradem, tvrdí úředník s rozbitým obličejem

Právo, Stáňa Seďová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Aktivisté z hnutí Occupy údajně napadli úředníka druhé městské části. Ten podle vyjádření mluvčí Prahy 2 monitoroval místo pod Vyšehradem, kde aktivisté táboří. Případem si již zabývá policie.

Foto: MČ Praha 2

Úředníka podle jeho slov napadli aktivisté z hnutí Ocuppy, kteří stanují pod Vyšehradem.

Článek

„V úterý kolem čtvrté hodiny ranní jsme začali tento incident šetřit jako přestupek. Ale podstatný ve vyšetřování je rozsah zranění, takže vyšetřovatelé to mohou přehodnotit na trestný čin. K napadení úředníka mělo dojít kolem čtvrté hodiny ráno,“ informoval Právo mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Poranění muže jsou podle tiskové mluvčí Prahy 2 od pohledu hrůzná. „Já jsem kolegu viděla až ráno poté, co ho ošetřili, ale ta zranění vypadala i tak velmi ošklivě. Měl tržné rány na hlavě, zhmožděný obličej, podlitiny, prasklé žilky v očích a nateklé rty,“ řekla redakci Práva mluvčí Prahy 2 Ilona Chalupská s tím, že úředník dále chodí do práce.

Foto: MČ Praha 2

Úředníkům Prahy 2 vadí nepořádek, který po aktivistech zůstává.

Stejně jako působí nestandardně počínání aktivistů, kteří ve stanech v památkové zóně táboří, není obvyklá ani kontrola úřadu v takto brzkých ranních hodinách.

„Tento kolega je náruživý cyklista a den předtím nám i hlásil, že půjde situaci na místě zmonitorovat a pořídí fotodokumentaci, takže postupoval naprosto standardně, tak jako vždycky,“ komentovala neobvyklou denní dobu na kontrolu Chalupská.

Nefotit!

Při pořizování fotografií měl úředníka jeden z aktivistů napadnout, k němu se poté přidal i druhý. „Podle jeho popisu ho nejdřív napadl jeden muž a pak přišel další, který ho držel, když ho útočník bil,“ popsala průběh napadení mluvčí.

Foto: MČ Praha 2

Úředníkům Prahy 2 vadí nepořádek, který po aktivistech zůstává.

Obhajobu aktivistů, že úředníka napadli poté, co na místě sám měl rozhazovat odpadky a pak je fotit, zcela odmítla. „I na naší starší fotodokumentaci je patrné, že je v místě velký nepořádek, který dělají právě aktivisté, kteří tam stanují. Nemluvě o tom, kam chodí na záchod,“ dodala Chalupská.

Radnice Prahy 2 proti aktivistům už zahájila správní řízení právě kvůli podezření, že se za petiční akcí skrývá obyčejné táboření v památkové rezervaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám