Hlavní obsah

Téměř jako výhra v loterii. Po třech dnech vydali v Brně první značku

Právo, Miroslav Homola

Ani po třech dnech si nepřestal s nervy žadatelů zahrávat nový a tolikrát již proklínaný systém registru vozidel. Zatímco v mnoha částech republiky nefungoval vůbec, v Brně se rozjel nejprve na dvacet minut, aby poté zhruba v půl deváté opět zcela zkolaboval.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Po třech dnech byli někteří čekatelé na změnu v registru úspěšní.

Článek

Částečně pak naběhl zase po hodině a krátce před jedenáctou se podařilo konečně - po třech dnech - vydat první novou značku na osobní auto.

Dostal ji Milan Hošek z Brna. Mezi dalšími úspěšnými čekateli na přepis vozu byla prodávající ojeté škodovky Karin Snášelová a kupec svého prvního životního vozu Karel Juráček.

Na brněnském magistrátu již druhý den preventivně hlídkovali strážníci. Ty při vypjaté situaci nespokojených klientů pozval vedoucí odboru magistrátu Ladislav Prudil už v úterý.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Situaci na registru vozidel kontrolovali strážníci.

„Jejich přítomnost se osvědčila, tak jsme je preventivně po úterních zkušenostech pozvali znovu,“ vysvětlil Prudil.

Podle názorů některých pracovníků registru je současný nefunkční systém až podezřele podobný tomu, který se měl zavádět již před pěti lety, ale k výměně tehdy právě pro značné nedostatky nedošlo.

„Docela by mě zajímalo porovnání toho starého a nynějšího,“ uvedla jedna z pracovnic. Systém v Brně se alespoň částečně rozjel - byť velmi pomalu - jen údajně díky tomu, že v jiných místech země zcela kolaboval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám