Hlavní obsah

Soumrak nad gripeny, Švédové nechtějí slevit z dvou miliard ročně za pronájem

– Praha
Právo, Oldřich Danda

Vyjednávání mezi Českem a Švédskem o prodloužení pronájmu stíhaček Gripen uvízla na mělčině. V současnosti obrana platí za roční pronájem 14 stíhaček dvě miliardy korun, ale zdá se jí to příliš. Švédové však podle informací Práva nabízejí pouze minimální slevu.

Foto: Profimedia.cz

Švédské gripeny rolují

Článek

Ministr obrany Alexandr Vondra (ODS) je s tímto výsledkem natolik nespokojen, že na středečním jednání vlády chce navrhnout odmítnutí švédské nabídky.

„Nemohu zacházet do podrobností, jelikož se jedná o utajený materiál. Ale mohu říci, že nepovažuji dosavadní výsledek jednání za natolik uspokojivý, abych mohl vládě s čistým svědomím doporučit poslední nabídku švédské strany,“ sdělil Právu bez podrobností Vondra.

Švédsko zřejmě vsadilo na jistotu, že česká obrana nemá dostatek peněz na vypsání nového tendru na stíhačky a bude chtít prodloužit pronájem za každou cenu, a proto příliš neslevilo.

Ve hře je i Česko bez stíhaček

Odmítnutí švédské nabídky ale neznamená konec vyjednávání. Vondra podle informací Práva vládě navrhne, aby Švédům dala ještě jednu šanci snížit cenu.

Pokud se tak do podzimu nestane, vláda bude muset rozhodnout, jestli vypíše nový tendr, nebo jestli se česká obrana obejde bez stíhacího letectva.

Pronájem gripenů by měl skončit na konci roku 2014. Desetiletý pronájem 14 stíhaček i s veškerým servisem vyjde na 20 miliard korun.

Vondra i premiér Petr Nečas (ODS) původně pokračování pronájmu gripenů vůbec nefandili a prosazovali vypsání výběrového řízení.

Nečas ještě před rokem dokonce mluvil o tom, že pokud nebudou Britové a Švédové pokračovat ve vyšetřování údajné korupce, ke které mělo v Česku dojít při neuskutečněném nákupu stíhaček v roce 2003, tak by neměly gripeny dostat v chystaném tendru další šanci.

Svůj názor ale změnil. „Došlo k výraznému posunu. Mluvil jsem s kolegy, s britským premiérem Cameronem i švédským premiérem Reinfeldtem, a úřady těchto zemí zvýšily kooperaci.

Britští vyšetřovatelé: Ke korupci došlo

"Došlo i k výraznému posunu u britských vyšetřovatelů, kteří dospěli k názoru, že ke korupci došlo,“ řekl Právu minulý týden Nečas.

Vláda nakonec na jaře rozhodla, aby Vondra zkusil vyjednat se Švédy ekonomicky přijatelné pokračování pronájmu.

I kdyby přece jen došlo k vypsání tendru, budou gripeny zvýhodněny, protože mají proti konkurenci levnější provoz.

Navíc přeškolení leteckého personálu a změna pozemní techniky by podle odhadů ministerstva obrany vyšly na jednu miliardu korun.

JAS-39 Gripen

Výrobce: Saab/BAE Systems (Švédsko/Velká Británie)

délka: 14,1 m

výška: 4,5 m

rozpětí křídel: 8,4 metru

prázdná hmotnost: 5,7 tun

maximální vzletová hmotnost:14 tun

maximální rychlost: Mach 2 (2400 kilometrů v hodině),

dolet: 3000 kilometrů

objem nádrže: 3000 litrů

přídavná nádrž: 3800 km

letoun vzlétne do výšky 14 km za max. tři minuty

výzbroj: kanon Mauser Bk-27 ráže 27 milimetrů se zásobou 120 nábojů a regulovatelnou kadencí 1100 až 1700 ran za minutu, na pěti závěsnících může nést řízené střely nebo víceúčelovou kontejnerovou zbraň.

Bojový letoun Jas-39 Gripen je jednomotorový jednomístný středoplošník s jedním deltakřídlem a libovolně nastavitelným předním křídlem. Pro letoun je typická záměrná nestabilita, která umožňuje dobrou obratnost a ovladatelnost v různých výškách.

JAS-39 má nainstalován motor RM 12, který je verzí motoru GE F-404-400, který je v amerických stíhačkách F/A-18.

Letadlo může přistát například na dálnici nebo na travnaté ploše. Motor je dvouproudový s třístupňovým nízkotlakým a sedmistupňovým vysokotlakým kompresorem. Výkon řídí počítač, který reaguje na výšku či momentální hmotnost letounu. Součástí je i pomocná energetická jednotka, která při nefunkčním motoru, díky níž může být letoun v provozu ještě deset minut.

Reklama

Výběr článků

Načítám