Hlavní obsah

O víkendu se opět ochladí, k vodě vyražte nyní, nebo až v polovině srpna

Po zbytek pracovního týdne by měly v České republice panovat letní teploty s odpoledními maximy kolem 30 stupňů Celsia. Následně se poměrně výrazně ochladí a počátek srpna bude ve znamení občasných přeháněk a teplot mezi 20 a 25 stupni.

Na konci července se lehce ochladí, na koupání to bude v polovině srpnaVideo: Novinky

 
Článek

Od středy do pátku by mělo převládat jasné až polojasné počasí. Zejména na Moravě a ve Slezsku očekávají ve středu meteorologové i četnější přeháňky a bouřky. Teploty by se však měly pohybovat mezi 24 29 stupni Celsia. Na severozápadě území mohou dosahovat až k 31 stupňům.

Ve čtvrtek a v pátek by již mělo převažovat jasno či polojasno. Bouřky by se měly vyskytovat téměř výlučně jen na západě Čech. Odpolední maxima by se měla pohybovat mezi 28 a 32 stupni Celsia.

Výraznější ochlazení by mělo přijít o víkendu během soboty. Studená fronta od západu srazí teploty ze sobotních 30 stupňů na hodnoty lehce nad 20 stupni Celsia.

Na podobných hodnotách by se měla odpolední maxima držet i v úvodní dekádě srpna. Srážky i přeháňky budou četnější a bude pochopitelně i více oblačnosti. Následně by se mělo začít oteplovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám