Hlavní obsah

Klíčového svědka v kauze CASA policie obvinila z pohlavního zneužívání

Právo, Jakub Troníček
Aktualizováno

Policie zatkla klíčového svědka proti exministryni obrany Vlastě Parkanové (TOP 09) v kauze CASA Karla Daňhela. Právu to bez dalších podrobností potvrdil mluvčí armádního resortu Jan Pejšek. Daňhel vpodvečer byl obviněn z pohlavního zneužívání nezletilé.

Foto: Petr Horník, Právo

CASA-295M

Článek

Mluvčí pražské policie Tomáš Hulan potvrdil, že byl po předchozím souhlasu státního zástupce zadržen jedenačtyřicetiletý muž, a to kvůli podezření z mravnostního deliktu. Později informoval, že byl obviněn z pohlavního zneužívání.

Daňhel coby expert na vojenskou leteckou techniku zpracovával na generálním štábu stanoviska k nákupu letadel CASA. Před časem přišel o bezpečnostní prověrku.

Měl brát peníze od Omnipolu

Ředitel vojenského zpravodajství Ondrej Páleník minulý týden na jednání parlamentní komise pro kontrolu činnosti Vojenského zpravodajství poslancům sdělil, že podplukovník Generálního štábu Daňhel, který upozornil na možné chyby v nákupu letounů CASA, pobíral paušální měsíční částku od firmy Omnipol. [celá zpráva]

Společnost Omnipol to vzápětí popřela.

Poslanci vydali kvůli nákupu letounů CASA poslankyni Parkanovou. Policie ji podezírá, že stát při nákupu letounů prodělal několik stovek miliónů korun, neboť ministryně nezadala posudek na cenu.

Reklama

Související články

Svědka v kauze CASA měl uplácet Omnipol

Události kolem kauzy CASA nabraly nový směr. Ředitel vojenského zpravodajství Ondrej Páleník ve čtvrtek na jednání parlamentní komise pro kontrolu činnosti...

Výběr článků

Načítám