Hlavní obsah

Je to tvrzení proti tvrzení, řekl Nečas o sporu Kalouska s Lessym

Novinky, val
Praha

Premiér Petr Nečas doufá, že vláda ustojí pokus ČSSD o její svržení. Politická nestabilita je totiž podle něj to poslední, co si Česká republika může dovolit. Ke sporu mezi ministrem financí Miroslavem Kalouskem a policejním prezidentem Petrem Lessym uvedl, že se jedná o tvrzení proti tvrzení.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér a předseda ODS Petr Nečas

Článek

„Pro mne se v této chvíli nic nemění. Spor policejního prezidenta a ministra financí je stále v rovině tvrzení proti tvrzení. Považuji ho za závažný a stále platí, že by ho měl vyšetřit k tomu určený orgán, Generální inspekce bezpečnostních sborů,“ uvedl Nečas v tiskovém prohlášení.

Na adresu sociálních demokratů, kteří v pátek oznámili, že se kvůli Kalouskovi pokusí svrhnout vládu, řekl, že „populistická levice nemá žádné rozumné recepty na řešení současné složité ekonomické situace“. I proto tedy doufá, že kabinet hlasování o nedůvěře ustojí.

Rozhodnutí ČSSD pokusit se vládu svrhnout padlo brzy poté, co opoziční členové bezpečnostního výboru Sněmovny v poledne přijali usnesení, v němž požádali premiéra, aby navrhl prezidentovi Kalouskovo odvolání. [celá zpráva]

„K rozhodnutí výboru pro bezpečnost mohu jen dodat, že není vyšetřovacím, ale politickým orgánem a opozice má právo odhlasovat si v něm cokoli. Stejně tak mohl přijmout usnesení odsuzující nedávné tvrzení vysokých představitelů ČSSD v souvislosti s kauzou Davida Ratha, že se jedná o politickou objednávku na nepohodlného politika a dvojí metr policie. To neučinil,“ řekl Nečas.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám