Hlavní obsah

Propad vozovky na Evropské způsobily kaverny, metro je v tom nevinně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Za nedělním propadem vozovky na Evropské třídě v Praze 6 stojí podle odborníků kaverny pod vozovkou. Nepotvrdily se tak informace, že propad může souviset se stavbou metra či poškozením kanalizace. Podle primátora Bohuslava Svobody (ODS) by se mohla situace vyřešit do týdne.

Záplatování propadlé vozovky v Evropské uliciVideo: Novinky

 
Článek

Primátor, který si místo dopoledne prohlédl, uvedl, že podle posledních informací stojí za propadem kaverny, tedy dutiny pod vozovkou. "Zdá se, že to nemá žádnou souvislost s ražením metra," uvedl Svoboda v České televizi.

Kaverny jsou díry v podloží. Silné deště mohly podloží rozmáčet a silnice se do díry propadla.

Stavbaři zatím vyplnili dutinu 50 kubickými metry betonu a začnou řešit, jak zabránit tomu, aby se situace do budoucna neopakovala. Primátor předpokládá, že vozovka by měla být opravena do týdne. Prioritní je návrat tramvají.

Magistrát si podle primátora uvědomuje, že Evropská je dopravní tepnou, kterou do Prahy míří denně tisíce řidičů. Představuje i spojnici na ruzyňské letiště.

V Praze se propadla vozovka Video: Novinky

Objížďka vede ulicemi U Dejvického rybníčku, Zavadilova, náměstí Bořislavka, Kladenská, Liberijská a zpět na Evropskou, přičemž ji mohou využít i autobusy meziměstské dopravy. Nákladní automobily nad 3,5 tuny musí místo objet přes Svatovítskou, Milady Horákové, Patočkovu, Bělohorskou, Drnovskou a tudy zpět na Evropskou.

Linky 8 a 51 jsou kvůli propadu odkloněny do Podbaby, linka 36 je zrušena, náhradní autobusová doprava X20 je zavedena v úseku Vítězné náměstí - Divoká Šárka, autobusové linky z centra jsou odkloněny přes obratiště Bořislavka, na Bořislavce jsou obousměrně zřízeny autobusové zastávky pro zlepšení dopravní obsluhy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám