Hlavní obsah

Schwarzenberg chce být dál ministrem, i když vyrazí do boje o Hrad

– Praha

Ministr zahraničí a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg, který se bude v přímých prezidentských volbách ucházet o funkci hlavy státu, se nehodlá kvůli kampani vzdát postu ministra zahraničí. Uvedl to v České televizi v pořadu Otázky Václava Moravce.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr zahraničí a předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg

Článek

„Já s tou rezignací nepočítám,“ uvedl ministr s tím, že rozhodně nebude zanedbávat své povinnosti coby ministr zahraničí. Jak zdůraznil, je to pro něj prvořadý úkol.

Na prezidentskou kampaň bude podle Schwarzenberga „zatraceně málo času“. Upozornil na to, že se na podzim vše soustředí na krajské a senátní volby, které budou v říjnu, a pak budou Vánoce, kdy se lidé o politické kampaně nezajímají.

Schwarzenberg podotkl, že do prvního kola prezidentské volby vstupuje mnoho kandidátů. „Takže očekávám, že to bude docela sranda na podzim,“ uzavřel.

Schwarzenberg bude soutěžit s bývalým předsedou úřednické vlády Janem Fischerem, který je podle výzkumů veřejného mínění u voličů v největší oblibě. Dalšími jeho soupeři budou místopředseda Senátu Přemysl Sobotka z ODS, senátor a místopředseda ČSSD Jiří Dienstbier, expremiér Miloš Zeman, prezidentův poradce Ladislav Jakl, Vladimír Dlouhý, ministr někdejší vlády Václava Klause, či šéfka Suverenity Jana Bobošíková.

Reklama

Výběr článků

Načítám