Hlavní obsah

Češi loni prosázeli 127 miliard, více vyhrávali

Novinky, val
Praha

Za rok 2011 prosázeli lidé v České republice celkem 126,8 miliardy korun, tedy o 0,9 procenta více než v předešlém roce. Zároveň také více vyhrávali, na výhrách totiž bylo vyplaceno 95,7 miliardy korun, tedy meziročně o dvě procenta více. Provozovatelé her vykázali oproti roku 2010 pokles příjmů o 2,3 procenta, celkem získali 31,1 miliardy korun.

Foto: David Ryneš, Novinky

Přehled výsledků loterií a jiných her za roky 2010/2011

Článek

Statistiku ve středu zveřejnilo ministerstvo financí, které zaznamenalo největší nárůst vložených částek v oblasti technických zařízení, zejména videoloterijních terminálů (VLT). Do nich lidé loni naházeli téměř o osm miliard více než v roce 2010. Naopak k poklesu došlo u výherních hracích přístrojů a u loterií.

„Mírně se snížil zájem hráčů o klasické kursové sázky v sázkových kancelářích, zatímco u internetového kursového sázení, zařazeného v tabulkách mezi technické hry, došlo ke zvýšení vložených částek,“ informovalo ministerstvo.

Foto: David Ryneš, Novinky

Podíl jednotlivých druhů her na vložených částkách v roce 2011

Zatímco v roce 2010 se poměr vkladů mezi internetovou a klasickou sázkou rovnal, loni podle něj převyšovaly internetové sázky o 10 procent oproti klasickým sázkám.

Příspěvky provozovatelů her na veřejně prospěšné účely se podle úřadu meziročně prakticky nezměnily a dosáhly výše 3,5 miliardy korun. „Předepsaný odvod části výtěžku poklesl zejména v segmentu loterií,“ informovalo ministerstvo.

V roce 2011 provozovalo výherní hrací přístroje povolované obcemi 382 provozovatelů. Hry povolované Ministerstvem financí provozovalo 127 provozovatelů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám