Hlavní obsah

Že má být Bradáčová jmenována, jsem nevěděl, tvrdí Nečas

– Praha
Novinky, val

Premiér Petr Nečas ve středu odpoledne odmítl šířící se spekulace o tom, že by jeho rozhodnutí o odvolání ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila souviselo s návrhem nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana jmenovat Lenku Bradáčovou vrchní pražskou státní zástupkyní. "Se situací na státním zastupitelství tento krok nemá nic společného," uvedl Nečas. O tom, že se chystá jmenování Bradáčové, prý nevěděl.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Petr Nečas (ODS)

Článek

„Důrazně dementuji spekulace, které se objevily v médiích, že důvodem odvolání ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila mohlo být případné jmenování Lenky Bradáčové vrchní státní zástupkyní v Praze,“ napsal Nečas.

Premiér zároveň uvedl, že o návrhu Zemana jmenovat Bradáčovou do funkce vrchní státní zástupkyně nevěděl. „O tomto návrhu nejvyššího státního zástupce jsem se dozvěděl až dnes kolem 12. hodiny z médií poté, co už byl ministr spravedlnosti odvolán,“ řekl premiér.

Zdůraznil také, že důvody již uvedl na dopolední tiskové konferenci. Tam řekl, že ze strany Pospíšila došlo k manažerskému nezvládnutí resortu. Podle Nečase měla jeho žádost o navýšení rozpočtu resortu spravedlnosti "demoralizující účinek na vládu". "Nevěřím, že by zvládl přípravu rozpočtu pro příští rok," dodal premiér.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám