Hlavní obsah

Výbor odložil hlasování o Parkanové

Právo, ada, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sněmovní mandátový a imunitní výbor odložil hlasování o vydání místopředsedkyně Sněmovny Vlasty Parkanové (TOP 09) na své příští jednání. Sejít by se měl výbor znovu až v červenci při zahájení červencové schůze dolní komory.

Foto: Petr Horník, Právo

Vlasta Parkanová

Článek

Ve středu si jeho členové vyslechli stanovisko Parkanové, která odmítá pykat za to, že nezadala v souvislosti s nákupem letadel CASA znalecký posudek o ceně. Právě kvůli tomu ji chce policie stíhat.

Parkanová předložila členům výboru právní analýzy, které podle ní potvrzují, že žádnou takovou zákonnou povinnost neměla. „Žádost policie je z mého pohledu podivná,“ řekla Parkanová po odchodu z výboru.

Místopředsedkyně komory odmítla říci, zda požádá Sněmovnu o své vydání. „Nechte mě prosím na tuto otázku reagovat později, možná na plénu Sněmovny,“ řekla novinářům.

Jak kdo z poslanců bude hlasovat, je podle ní otázka svědomí každého jednotlivce. „Každý si to musí se svým svědomím vypořádat,“ prohlásila Parkanová.

Odmítla se vyjádřit k tomu, zda s odstupem času nepovažuje zakázku za předraženou, jak to vypočítala policie. Parkanová pouze poznamenala, že její obvinění má spočívat právě na nezadání znaleckého posudku, a tudíž se nebude vyjadřovat k ničemu jinému.

Reklama

Výběr článků

Načítám