Hlavní obsah

Po nehodě autobusu zůstává v nemocnicích 13 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Po sobotní tragické nehodě českého autobusu v Chorvatsku zůstává v nemocnicích celkem 13 lidí. V Chorvatsku je šest zraněných, kteří vzhledem ke svému zdravotnímu stavu nemohli být přepraveni do Česka. Čtyři zranění leží ve Vojenské nemocnici v Brně, další tři v pražské Ústřední vojenské nemocnici. Z pacientů, kteří byli v neděli přepraveni do Česka, není nikdo v ohrožení života.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Sanitky u brněnského letiště, zranění putovali do vojenské nemocnice

Článek

Stav čtyř lidí, kteří leží v brněnské nemocnici, není vážný. Právu to v pondělí řekl primář chirurgie Martin Stračár. Předpokládá, že lékaři do konce týdne pošlou dva ze zraněných do domácího léčení. Další dva, kteří utrpěli zlomeniny končetin, pobudou v nemocnici o něco déle.

"Stručně řečeno, jejich léčení probíhá bez komplikací," shrnul stav pacientů plukovník Stračár.

V pražské Ústřední vojenské nemocnici zůstávají tři lidé, nikdo z nich není v ohrožení života. Čtvrtý byl propuštěn domů v neděli, uvedla mluvčí nemocnice Jitka Zinke.

"Byli k nám včera dopraveni čtyři pacienti. Po běžném zjištění zdravotního stavu bylo možné jednoho propustit do domácího ošetření, tři byli hospitalizováni, několikačetná zranění jsou vážná, nicméně nikdo není v ohrožení života," řekla Zinke.

Stav dvojčat se zlepšuje

V nemocnici v Gospiči, kam přijali většinu zraněných, zůstávají čtyři české pacientky. Dvě turistky jsou na jednotce intenzivní péče a dvě na chirurgickém oddělení. Jedna z nich má rozsáhlé řezné rány na tváři, druhá by již nejspíš byla schopna převozu do ČR, ale čeká na svou matku, která leží na jednotce intenzivní péče. Další pacientka z nemocnice odjede zřejmě v úterý.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nehoda českého autobusu v ChorvatskuVideo: Reuters

Zlepšuje se i stav 13letých sester-dvojčat, které musely být převezeny do univerzitní nemocnice v Záhřebu. Dívce, která utrpěla mnohočetná poranění včetně úrazu mozku, lékaři začali snižovat dávku sedativ, nadále ji ale udržují v umělém spánku. [celá zpráva]

Autobus havaroval v sobotu časně ráno na dálnici A1 ve střední části Chorvatska. Osm z 51 cestujících nehodu nepřežilo. Příčina tragické havárie není známa, v Chorvatsku se spekulovalo o tom, že řidič za volantem usnul.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám