Hlavní obsah

Nehodlám premiéra peskovat, řekl Kubice k výroku o partě plukovníků

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr vnitra Jan Kubice nepovažuje za přehnaná slova premiéra Petra Nečase (ODS) o "partě plukovníků", která by měla rozhodovat o tom, kdo bude nebo nebude ve vládě. Kubice to řekl v nedělním diskuzním pořadu Partie v televizi Prima Family.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ministr vnitra Jan Kubice

Článek

Bezpečnostní expert ČSSD František Bublan označil výrok za hloupý a nešťastný signál směrem k policii.

"Nedomnívám se, že bych měl peskovat premiéra," opáčil Kubice a dodal, že nebyl výroku přítomen a zná jej pouze z médií. [celá zpráva]

K žádosti policie o vydání poslankyně Vlasty Parkanové (TOP 09), které hrozí obvinění kvůli nákupů letounů CASA pro českou armádu, Kubice řekl, že policejní orgán zastává "revoluční právní názor". Připomněl stanovisko ministerstva financí, které argumentuje, že na podobné tendry se posudky, jimiž argumentuje policie, nikdy nezadávaly.

Zatímco Bublan se vyslovil pro vydání Parkanové, aby se případně mohla obhájit před soudem, Kubice nechal otázku bez odpovědi s tím, že věří nezávislosti policie a státního zastupitelství, ale jelikož nezná spis, necítí se oprávněn vynášet soudy.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám