Hlavní obsah

Na magistrále by mohlo být víc semaforů, kolony posunou na Nuselský most

– Praha

Pražský magistrát se rozhodl bojovat s věčně ucpanou magistrálou instalací nových semaforů. Město k jejich instalaci přistoupilo namísto zúžení klíčové komunikace na dva pruhy. Tento záměr však vzbudil nevoli veřejnosti. Magistrát přiznává, že dojde pouze k posunu kolon z centra. V pátek o tom informoval náměstek primátora Josef Nosek (ODS), podle něhož by o návrhu měla v úterý jednat rada hlavního města.

Foto: Petr Janiš, Právo

Semafory posunou podle magistrátu kolony z centra na Nuselský most

Článek

Zkušební zúžení magistrály Praha původně plánovala na letní prázdniny, nápad se však nesetkal s pochopením řidičů ani dotčených městských částí. Se záměrem nesouhlasila například Praha 4, přes kterou magistrála vede.

Chceme otestovat, co se stane, když přiškrtíme průjezd magistrálou a posuneme kolony z Legerovy ulice na Nuselský most
náměstek primátora Josef Nosek (ODS)

Semafory by podle Noska vytvořily provizorní světelné křižovatky, které by bylo možné kdykoliv vypnout. Vyrůst by měly na rozhraní Nuselského mostu a Legerovy ulice a na ulici 5. května. Do provozu by mohly být uvedeny v srpnu.

"Chceme otestovat, co se stane, když přiškrtíme průjezd magistrálou a posuneme kolony z Legerovy ulice na Nuselský most. Je to pružnější opatření než zúžení vozovky," řekl Nosek.

Reklama

Výběr článků

Načítám