Hlavní obsah

Na Hrad má namířeno i Vladimír Dlouhý

• Aktualizováno
Právo, tin

Seznam budoucích kandidátů na prezidenta se pravděpodobně rozroste o další jméno. V nejbližších hodinách by měl vstup do boje o Hrad oficiálně oznámit ekonom Vladimír Dlouhý.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vladimír Dlouhý

Článek

Bývalý ministr průmyslu a obchodu ve vládě Václava Klause a současný člen NERVu zatím odmítal tuto informaci komentovat, potvrzuje ji nicméně v rozhovoru pro Lidové noviny.

Dlouhý, který je v současnosti mimo politiku a působí například jako poradce investiční společnosti Goldman Sachs, si zřejmě půdu pro svou prezidentskou kandidaturu připravoval už dříve: nedávno poskytl velký rozhovor Mf Dnes, od minulého týdne začal také pořádat neformální schůzky s novináři, kde rozebíral různá témata ekonomického či politického charakteru.

Na jednom z nich například zaznělo, že se současným prezidentem Václavem Klausem ho pojí některé postoje - sdílí například pohled na „demokratický deficit“ současné Evropské unie.

Dlouhý byl počátkem 90. let jedním z neoblíbenějších tuzemských politiků. Angažoval se v Občanském fóru a následně v ODA. Vrcholnou politiku opustil v roce 1997, kdy přešel do privátního sektoru. Přednášel rovněž na VŠE.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám