Hlavní obsah

Fischer se kvůli boji o Hrad vzdá funkce viceprezidenta banky

Novinky, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Expremiér Jan Fischer v úterý oznámil na svém Facebooku, že se s podáním oficiální prezidentské kandidatury vzdá funkce viceprezidenta Evropské banky pro obnovu a rozvoj (EBRD). Už od 1. srpna si vezme v bance neplacené volno.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Expremiér a nynější viceprezident Evropské banky pro obnovu a rozvoj Jan Fischer

Článek

„Počínaje 1. srpnem jsem v Evropské bance pro obnovu a rozvoj požádal o neplacené volno a budu se naplno věnovat přípravě na prezidentskou volbu. S podáním oficiální kandidatury na úřad prezidenta republiky se vzdám funkce viceprezidenta EBRD,“ informoval Fischer na svém Facebooku.

S počátkem prázdnin zahájí dovolenou v ČR, kterou využije i k neformálním schůzkám s občany. „Od 1. července budu trávit v Čechách dovolenou. Dílem budeme s manželkou na chalupě, ale dovolenou chci využít i pro řadu neformálních setkání s občany, dobrovolníky nebo se zástupci nevládních organizací,“ sdělil Fischer.

Expremiér je dlouhodobě favoritem v průzkumech veřejného mínění týkajících se přímé volby prezidenta. V květnovém šetření agentury Median podpořilo Fischera 36 procent voličů. Dalšího z bývalých premiérů Miloše Zemana pak 12,5 procenta, ekonoma Jana Švejnara o procento respondentů méně.

Reklama

Výběr článků

Načítám