Hlavní obsah

Za tři týdny se na dva roky zavře stanice metra Národní třída

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na dva roky se v červenci uzavře stanice pražského metra Národní třída na lince B. Důvodem uzavírky je stavba administrativního a bytového centra Copa.

Foto: Petr Janiš, Právo

Výstup ze stanice metra Národní třída

Článek

Počínaje 10. červencem tak budou soupravy metra stanicí pouze projíždět. Cestující si budou muset vybrat, zda vystoupí na Můstku, či na Karlově náměstí a do okolí Národní třídy budou pokračovat pěšky respektive tramvají. Jejich provoz bude zachován.

Výstavbu Copa centra zdrželo rozhodování ministerstva kultury o památkové ochraně gotických sklepů, které se u Národní třídy našly. Ministryně kultury Alena Hanáková (TOP 09) nedávno potvrdila rozhodnutí svého předchůdce Jiřího Bessera (STAN), že chráněna bude jen část sklepů. Ministerstvo tak vyhovělo návrhu investora. Stavbě už tedy nestojí nic v cestě.

Foto: Jana Šprunková, Právo

Zatím má nad archeologickým bádáním převahu těžká technika.

Projekt, který má stát asi čtyři miliardy korun, spoluvlastní skupina CPI podnikatele Radovana Vítka a podnikatel Sebastian Pawlowski, který byl v minulosti často spojován s vedením Prahy. Multifunkční objekt by měl mít čtyři podzemní a sedm nebo osm nadzemních podlaží.

Kromě výstavby nové budovy by měla být také kompletně opravena samotná stanice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám