Hlavní obsah

Na páteřní trať mezi Prahou a Moravou se zřítila zeď

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolín
Aktualizováno

Provoz na páteřní železniční trati mezi Prahou a Moravou v pátek odpoledne ochromilo zřícení cihlové zdi obchodního domu na okraji Kolína. Do cihel vysypaných na koleje vjel parní vlak a rychlík. Nikdo nebyl zraněn. Rychlíky jsou odkláněny přes Nymburk a Lysou nad Labem. Úsek bude uzavřen zřejmě do 18:00.

Článek

"Zhruba ve tři čtvrtě na tři se zřítila cihlová opěrná zeď, která bezprostředně sousedí s železničním koridorem," řekl Novinkám mluvčí Správy železniční dopravní cesty Tomáš Drvota.

"Následně do cihel narazil rychlík 683 mířící na Brno a z druhé strany zvláštní parní vlak 11052, který směřoval na Prahu," dodal.

Parní vlak vyvázl téměř bez poškození a bude nejspíš moci v jízdě pokračovat. Rychlík dopadl hůře, má poškozené zhruba čtyři vozy. "Není schopen jízdy, má ohnutý pluh. Bude se muset vyměnit lokomotiva nebo rychlík odtáhnout," řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

Rychlíky jsou odkláněny přes Nymburk a Sadskou a osobní vlaky jsou postupně nahrazovány autobusovou dopravou.

"Parní vlak směřoval z Rakouska na setkání parních lokomotiv u Lužné," upřesnila mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Příčiny nehody vyšetřuje Drážní inspekce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám