Hlavní obsah

Obviněná liberecká primátorka dá funkci k dispozici

Právo, Jaroslav Švehla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

O setrvání Martiny Rosenbergové (ČSSD) ve funkci primátorky Liberce rozhodnou na červnovém zasedání zastupitelé. Požádat o vyslovení důvěry se rozhodla primátorka poté, co byla před pár dny obviněna z porušování povinnosti při správě cizího majetku z nedbalosti.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Primátorka Liberce Martina Rosenbergová (ČSSD)

Článek

"Je to věc, která se dotýká Liberce, proto chci slyšet názor všech zastupitelů," řekla Právu Rosenbergová, která se hájí tím, že svým rozhodnutím vědomě žádnou škodu nezpůsobila. Rosenbergová už byla na policii podat vysvětlení. [celá zpráva]

Podle policie se měla primátorka nezákonného jednání dopustit loni v září na valné hromadě liberecké nemocnice při hlasování o vyplácení třicetitisícových odměn uvolněným členům zastupitelstva v dozorčí radě nemocnice. Ze stejného důvodu policie obvinila také krajského radního pro ekonomiku Zdeňka Bursu (ČSSD) a generálního ředitele Krajské nemocnice v Liberci Jiřího Veselku. Všichni podali proti obvinění stížnost.

Za primátorku se postavila radniční menšinová koalice. V zaslaném prohlášení označili zástupci Unie pro sport a zdraví, Liberec občanům a bývalých členů Věcí veřejných situaci za vážnou, zároveň však chtějí, aby Rosenbergová nadále zůstala v čele stotisícového krajského města.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám