Hlavní obsah

Uniklé informace o Parkanové jsou vlastním gólem policie, rýpl si Sobotka

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Předseda sociálních demokratů Bohuslav Sobotka si nenechal uniknout příležitost a v souvislosti s kauzou místopředsedkyně Sněmovny Vlasty Parkanové zkritizoval šéfa protikorupční policie Tomáše Martince za únik informací. Podle Sobotky není pochyb o tom, že informace unikly od policie, která si tak dala vlastní gól.

Foto: Petr Horník, Právo

Bohuslav Sobotka (ČSSD)

Článek

Policejní prezident Petr Lessy nicméně ve pro Českou televizi prohlásil, že informace "s největší pravděpodobností" neunikla policii.

Sobotka chtěl svým vyjádřením vrátit úder Martincovi za to, že opakovaně kritizoval poslance kvůli údajnému úniku citlivých informací o průběhu vyšetřování z jejich řad. Martinec si v tomto směru stěžoval nedávno písemně u předsedkyně Sněmovny Miroslavy Němcové.

„Informace o doručení žádosti nemohla uniknout ze Sněmovny ani výboru,“ zdůraznil Sobotka s tím, že se zprávy o chystané žádosti o vydání poslankyně Vlasty Parkanové objevily ještě před tím, než samotná výzva Němcové dorazila. Podle Sobotky jde jednoznačně o pochybení policie. „Je to vlastní gól policie,“ řekl Sobotka.

Informace o tom, že policie během dne předá žádost o vydání Parkanové předsedkyni Sněmovny, přinesla média dopoledne. Podle slov Němcové jí ale žádost byla doručena až těsně před 13:00. „Bylo by dobře, kdyby se policie zamyslela nad svou vlastní činností,“ dodal Sobotka.

Šéf ČSSD rovněž potvrdil, že se žádost policie o vydání Parkanové týká nákupu letounů CASA v době, kdy byla Parkanová ministryní obrany. Potvrdil také, že se jedná o dva úmyslné trestné činy, a to zneužití pravomoci veřejného činitele a porušení povinnosti při správě cizího majetku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám