Hlavní obsah

Bárta si přečetl článek v Právu a vyrazil na poštu vyzvednout si rozsudek

– Praha
Právo, Novinky, val, jfk

Nepravomocně odsouzený poslanec Vít Bárta zareagoval na úterní článek Práva o tom, že dosud nepřevzal od soudu rozsudek z jeho dubnového rozhodnutí. Bárta odpoledne informoval, že si pro rozsudek již došel na poštu. Rovněž dodal, že tímto svým jednáním nechtěl vytvářet obstrukce.

Foto: Petr Horník, Právo

Vít Bárta v doprovodu své manželky Kateřiny Klasnové

Článek

Odsouzený poslanec celý den nezvedal telefon ani nereagoval na SMS zprávy. Teprve po poledni na informaci Práva zareagoval prostřednictvím svého facebookového profilu. „Dnes jsem si ráno v novinách přečetl, že nepřebírám pravomocný rozsudek za nabídku bezúročné půjčky, která měla údajně sloužit k tomu, aby si poslanci nezvedli poslanecké náhrady,“ napsal Bárta.

„Na poštu jsem minulý týden chodil opakovaně s tím, že tam rozsudek nebyl,“ upřesnil dále poslanec, který byl v dubnu nepravomocně odsouzen za uplácení k 18 měsícům vězení s podmíněným odkladem na 2,5 roku.

Podle Bárty bylo ale po poradě jeho právního zástupce se soudcem vše napraveno. „Rozsudek jsem z pošty vyzvedl,“ uvedl Bárta. Zároveň vyvrátil, že by jeho cílem bylo vytvářet jakékoliv obstrukce v řízení, jelikož by nic neřešily.

Foto: facebook.com

Soudce mu dal třetí šanci

Soudce Jan Šott přitom ještě předtím Bártovi pohrozil, že pokud rozsudek nepřevezme, doručí mu jej policie. "Vzhledem k tomu, že mu ho posíláme už potřetí, tak pokud by to nepřevzal tentokrát, museli bychom to posílat přes policii,“ řekl Právu v pondělí Šott.

Za to, že Bártovi nejde o obstrukce, se prý minulý týden zaručil jeho obhájce Oldřich Chudoba. Ve středu prý Bártův obhájce požádal, aby Šott poslal rozsudek znovu. Po této omluvě se údajně rozhodl pro poslední pokus o doručení bez policejní asistence.

"Objevily se technické problémy, rozhodně to není tak, že by se vyhýbal předání. Možná už materiál má," řekl Právu Chudoba v pondělí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám