Hlavní obsah

Zákaz přijímaček pro plzeňská práva je konečný, univerzita rozklad nepodá

Právo, Ivan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Západočeská univerzita (ZČU) podle očekávání nepodá rozklad proti rozhodnutí ministerstva školství, které na konci května vyslovilo plzeňské právnické fakultě zákaz přijímat studenty do prvního ročníku klíčového magisterského programu.

Foto: Ivan Blažek, Právo

Děkan plzeňských práv Jan Pauly na jednání akademického senátu fakulty

Článek

„O podání rozkladu jsme ani nikdy neuvažovali,“ řekla Právu mluvčí univerzity Kamila Kvapilová. „Všichni doporučovali, aby se tento rok přijímací řízení nekonalo,“ doplnila Kvapilová. Rozhodnutí ministerstva bylo podle ní v souladu s předchozími stanovisky kolegia rektorky, Akademického senátu ZČU i Vědecké rady ZČU.

Děkan fakulty Jan Pauly již dříve Právu sdělil že zákaz přijímaček bude mít tvrdý dopad na prestiž i ekonomiku školy. „Bude to znamenat ztrátu kolem sedmi a půl miliónu korun, to je více než třetina příspěvku, který jsme měli letos přidělený na vzdělávací činnost,“ upozornil Pauly a dodal: „Dokud to půjde, budeme bojovat za záchranu fakulty.“

Univerzita už před čtyřmi týdny naopak podala rozklad proti zákazu přijímat nové studenty na bakalářský obor své právnické fakulty. „Ministerstvo by v této věci mělo rozhodnout nejpozději do 16. července,“ doplnila Kvapilová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám