Hlavní obsah

Státních maturit se chopil Jiří Zíka, s Fialou probral vedení Cermatu

Novinky, val
Praha

Ministr Petr Fiala se v pondělí sešel s dosavadním výkonným ředitelem Cermatu Jiřím Zíkou, kterého pověřil vedením společnosti, potažmo řízením státních maturit, které Cermat organizuje. Zíka ve funkci nahradil stávajícího šéfa Pavla Zeleného, jehož ministr právě kvůli problémům se státními maturitami minulý pátek odvolal.

Foto: Milan Malíček, Právo

Petr Fiala

Článek

„Pan Zíka tady dneska byl, bavili se s panem ministrem o administrativních záležitostech spojených s řízením Cermatu,“ potvrdil Novinkám Zíkovo jmenování Patrik Kubas z tiskového odboru ministerstva.

Dosavadní výkonný ředitel Cermatu by měl začít řešit především problémy spojené s právě vrcholícími státními maturitami, které Cermat organizuje. Pod vedením bývalého ředitele Pavla Zeleného v nich došlo podle ministra k pochybením, proto Zelený minulý pátek o funkci přišel. [celá zpráva]

„Důvodem je pochybení v průběhu státních maturit a nejasnosti ve způsobu prezentace, protože se nepodařilo přesvědčit o tom, že průběh maturit je správný,“ prohlásil v pátek ministr k odvolání Zeleného. Fiala už také informoval o nařízení finančního a procesního auditu ohledně zajištění státních maturit.

Mluvčí ministerstva Kateřina Savičová řekla ČTK, že kompletní výsledky jednotných zkoušek bude mít Cermat v pátek.

Reklama

Výběr článků

Načítám