Hlavní obsah

Jih Čech a Moravu zasáhnou vydatné deště

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vydatné srážky zasáhnou v úterý večer a v noci na středu jih Čech a hlavně Moravu. Během šesti hodin spadne místy až 50 mm srážek, upozornil v pondělí ráno mluvčí Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) Petr Dvořák.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Zejména v horských oblastech budou srážky vydatnější,“ sdělil Dvořák. Výraznější vzestupy hladin řek ale současná předpověď podle něj neukazuje.

Úterní den by měl být na většině území oblačný až zatažený, slunce se ukáže jen na severu. Po ránu klesnou teploty na 12 až 8 stupňů a vyskytovat se budou mlhy. Odpolední maxima vyšplhají na 17 až 21 stupňů. Vydatné srážky doprovodí silný vítr, který může v nárazech dosahovat až 70 km/h.

„V průběhu středy odpoledne se situace vrátí k normálu. Západní část území bude mimo oblast vydatného deště,“ řekl Dvořák.

Středa bude zároveň nejchladnějším dnem z celého týdne, rtuť teploměru se nedostane přes rozmezí 14 až 18 stupňů. Zataženo bude na celém území ČR.

Od čtvrtka se začne postupně vyjasňovat a oteplovat. Mohou se sice ještě ojediněle vyskytnout přeháňky, jinak ale bude převážně polojasno s teplotami mezi 17 až 21 stupni, v pátek pak vystoupí na 22 až 26. Další oteplení pak přijde v sobotu, kdy si užijeme letní hodnoty mezi 26 až 30 stupni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám